Følg Handala på reisen til Gaza

Motta oppdateringer rett i epostkassen din.
(Vi deler ikke epostadressen med noen andre.)
Freedom Flotilla / Ship to Gaza: Sommeren 2023 la båten "Handala" ut på et solidaritetstokt i Norge og Europa, under mottoet «For Gazas barn», for å informere om de forferdelige forholdene barn lever under på Gazastripen.  Etter hendelsene 7. oktober samme år er dette viktigere enn noensinne. Nå, i 2024, settes kursen mot Gaza. Første etappe går fra Oslo til København. Handala er ventet å ankomme Gaza medio august.

Her kan du følge Handala (Navaren) på kartet


 

Rapport fra Brest

Direkte rapport fra Handala (kilde: https://freedomflotilla.org): – Da vi kom inn i franske farvann, ble vi møtt av den franske kystvakten. Vi fikk en formell passkontroll til sjøs, en prosedyre som er uvanlig for et privat fartøy, men forventet ombord på Freedom Flotilla-båter.  

Framme i Brest: Hilsen fra fransk fagforening for sjøfolk

Etter en rolig overfart fra Cork, har Handala nådd Brest. Her vil båten bli fram til lørdag. I påvente av Handalas ankomst mottok vi en hjertelig melding fra Syndicat CGT des Marins du Grand Ouest, fagforeningen for sjøfolk fra det vestlige Frankrike. Her skirver de blant annet:

Rapport fra Cork, (Cobh) Irland:

Rapport fra Cork, (Cobh) Irland:

Handala i Irland. Seilasen vår til Cork gikk smertefritt, og været på overfarten fra England var mye bedre enn forventet! Ved ankomst samlet lokale grupper seg på Cobh Promenade og ved Kennedy Pier med palestinske flagg for å ønske båten og mannskapet velkommen.

La omsider til kai i Rotterdam

Etter langvarige forhandlinger med nederlandske havnemyndigheter, la ‘Handala’ endelig til kai i Rotterdam! Freedom Flotilla Coalition hadde organisert et sted å legge til kai med Rotterdam City Marina, men av uoppgitte grunner ble de forhindret fra å legge til kai på det planlagte stedet.

Politiet krevde et slagord tildekka i Bremerhaven

Tysk politi i sivil dukket opp på brygga i Bremerhaven. De påpekte vennlig, men bestemt, at slagordet «From the River to the Sea» som var malt på skroget måtte dekkes til. Dette slagordet er forbudt å bruke i Tyskland, da tyske myndigheter har slått fast at det er anti-semittisk. 

Rapport fra København

Direkte oppdatering fra Handala 12. mai:  – I København fikk Handala nok en gang en varm og hjertelig velkomst. Folk på kaia, folk til sjøs i båter, og mange hyggelige og nysgjerrige personer kom ombord på Handala og hilste oss velkommen.

Handala får medieoppmerksomhet

Flere medier har hatt oppslag om Ship to Gaza og Handala de siste dagene. Assosiated Press, Helsingin Sanomat, Euronews, Klassekampen og Washington Post, for å nevne noen. 

Uttalelse fra Ship to Gaza Sweden

Vi er på vei til Gaza. Vårt stopp i Malmö er ett av de tretti stoppene på vår reise. Vi blir her til 10. mai før vi fortsetter til København, Europa og Gaza. Med Handala seiler vi for å vise at Palestina har folkets støtte, i Europa, i verden, og i hver havn møter vi en stadig økende solidaritet for Palestina.

Malmø: Konserter og store demonstrasjoner

Direkte rapport fra vår mann på Handala: – I går kom vi til Malmø og hundrevis av folk på kaia. Flere musikalske innslag med Wiehe i spissen. Egentlig har han avslutta karrieren, men stiller opp for oss.

Konsert og nytt slogan i Halmstad

Handala i Halmstad: Båten fikk et nytt ansiktsløft med et slagordet "In solidarity with Palestine". Stefan Sundstøl og Nynningen holdt konsert på båten, og Moria teatergruppe hadde et sterkt og rørende budskap om situasjonen i Gaza. Samtidig fikk båten et ansiktsløft (bildet)