Følg Handala på reisen til Gaza

Motta oppdateringer rett i epostkassen din.
(Vi deler ikke epostadressen med noen andre.)

Politiet krevde et slagord tildekka i Bremerhaven

Politiet krevde et slagord tildekka i Bremerhaven

Tysk politi i sivil dukket opp på brygga i Bremerhaven. De påpekte vennlig, men bestemt, at slagordet «From the River to the Sea» som var malt på skroget måtte dekkes til. Dette slagordet er forbudt å bruke i Tyskland, da tyske myndigheter har slått fast at det er anti-semittisk. 

Det hører med til historien at slagordet mnidlertidig ble dekket til med gule lapper og et flagg (bildet under)

I Bremerhaven ble Handala møtt med et omfattende program over to dager. Besteningen på Handala og andre Palestina-venner ble inviteret til en fin samling med taler, musikk og middag.  Deretter ble gjester fra møtene invitert til båten. Her var det stor stemning og mange gode møter og samtaler mellom bestetningen og palestinere og palestinavenner. Til samlingen mandag kom det palestinere fra store deler av Tyskland, Dessuten er det tillyst en større demonstrasjon onsdag, etter at Handala har reist videre.

Disse organisasjonene deltok i Bremehaven: Palestine Community from Bremenhaven, Seeds of Palestine from Bremen, Palestine Speaks Hamburg, Yusef Foundation e.V. from Delmenhorst, Thawra from Hamburg, Students for Palestine Kiel.