Følg Handala på reisen til Gaza

Motta oppdateringer rett i epostkassen din.
(Vi deler ikke epostadressen med noen andre.)Rapport fra Cork, (Cobh) Irland:

Rapport fra Cork, (Cobh) Irland:

Handala i Irland. Seilasen vår til Cork gikk smertefritt, og været på overfarten fra England var mye bedre enn forventet! Ved ankomst samlet lokale grupper seg på Cobh Promenade og ved Kennedy Pier med palestinske flagg for å ønske båten og mannskapet velkommen.

Her føler vi umiddelbart støtten! Selv Cobh havnepilotbåt bærer både det palestinske og det sørafrikanske flagget for anledningen!
Selvfølgelig forstår irene hvordan det er å bli undertrykt av okkupasjon, og sammen fortsetter vi alle å kjempe for retten til frihet for alle.

Handala ble ønska velkommen av en rekke solidaritetsorganisasjoner i Cork: Cobh Palestine Solidarity Campaign, Midleton Palestine Solidarity Campaign og Cork Palestine Solidarity Campaign.  Vi ble mottatt med en varm velkomst, og et par hundre mennesker ventet på oss ved den sentrale havnen, syngende sanger og ropende til støtte for det palestinske folk.

På møtet i Cork by, talte Fellipe Lopes, FFC-representant ombord på Handala, om FFC og dens misjon til Gaza. “I Irland har vi sett tusenvis av mennesker i gatene hver eneste uke, inkludert mange av dere, som krever handling fra myndighetene. Endelig, etter mye kamp og mange demonstrasjoner fra sivilsamfunnet, tok Irland et viktig skritt ved å anerkjenne Palestinas statsskap, sammen med 132 andre stater. Men det er ikke nok. Den irske regjeringen må innføre sanksjoner mot Israel. Vi trenger konkrete handlinger!” John talte, og anklaget Joe Biden for både å finansiere og godkjenne det pågående folkemordet i Gaza.

Senere samme kveld, ønsket Cobh Palestine Solidarity Campaign (CPSC) Freedom Flotilla Coalition-mannskapet på Handala velkommen ved en paneldiskusjon for å engasjere seg med lokalsamfunnet.

Frances Black, en uavhengig senator, talte til gruppen om de ulovlige bosettingene på Vestbredden, folkemordet som finner sted i Gaza, og sin støtte til Flotillaen.

På søndag arrangerte lokalsamfunnet flere aktiviteter for barna i Cobh. De laget flere kunstverk for å vise sin støtte til barna i Gaza.

Vi besøkte studentleiren ved University College Cork og snakket med studentene som har campet der i flere uker og presser på for at høyskolen skal avinvestere.

Deretter satte vi kursen mot Brest i Frankrike.