Følg Handala på reisen til Gaza

Motta oppdateringer rett i epostkassen din.
(Vi deler ikke epostadressen med noen andre.)Rapport fra Brest

Rapport fra Brest

Direkte rapport fra Handala (kilde: https://freedomflotilla.org): – Da vi kom inn i franske farvann, ble vi møtt av den franske kystvakten. Vi fikk en formell passkontroll til sjøs, en prosedyre som er uvanlig for et privat fartøy, men forventet ombord på Freedom Flotilla-båter.  

Da vi nærmet oss Brest havn, vinket seilere, og en båt, “Pink Floyd”, fulgte oss inn i havnen hvor vi fikk en varm velkomst. En energisk brassband spilte sjøviser, sosialistiske hymner og “Bella Ciao” mens støtteapparatet og vårt fantastiske bakkemannskap tok våre tau.

Offisiell kontrovers

Det hadde vært en del offisiell kontrovers om vårt besøk, muligens forsterket av de nasjonale valgene. Claude Leostic og hennes team i Brest løste dyktig de politiske problemene og arrangerte en fremtredende plass for oss i marinaen.

Regionale representanter for den nasjonale regjeringen var motvillige til vårt besøk, men ordføreren i Brest ønsket oss velkommen på sitt kontor. Selv om han til slutt ikke ville flagge det palestinske flagget sammen med andre i byens torg, var han imøtekommende og støttende til vårt prosjekt.

Kaien er en populær tur- og joggerute, så rekkverket var alltid fylt med nysgjerrige tilskuere som kanskje ellers ikke ville vært klar over Handala og vårt oppdrag. Mange spørsmål ble besvart med et typisk “Bon courage”. Det er bemerkelsesverdig at det ikke virket å være noen kritikere til tross for høyresidens konstante støtte til krigen.

 

Brest
Besøk av den franske kystvakten

 

Brest
Dype vennskap dannes på våre reiser. Warren, vår styrmann fra Victoria, Canada, hilser på en annen deltaker. Et møte på et tog og en samtale om Palestina førte dem sammen før vi i det hele tatt la til kai i Brest.
Ingen offisielt besøk er mulig uten den (uoffisielle) havneordføreren i Brest. Empatien mellom vårt irske besetningsmedlem Aoife og "havneordføreren" uttrykker de dype kulturelle likhetene mellom Irland og Bretagne. 
Bresr
Avskjedsmusikk: En fiolinist og fløytist ble snart supplert av en trommeslager og bassist – starten på avskjeden til Brest. Vi viser og forteller i hver havn hvorfor vi er her.

 

Brest
Store samlinger av politiske støttespillere er et vanlig og viktig element i koalisjonens arbeid. Dr. Raphael Pitti, en ekspert i nødmedisinske operasjoner i krigssoner og leder for Union of Medical Care and Relief Organizations, var æresgjest. Han har jobbet mye i Gaza, spesielt siden oktober 2023, og delte sine erfaringer fra de siste hendelsene der, som ga oss en sjokkerende forståelse av utfordringene for medisinsk personell.