AKTUELT

Foto: Gudmund Dalsbø

Fortsett arbeidet! Uttalelse fra Ship to Gaza Norway

Uttalelse fra Ship to Gaza Norway:  Til den norske regjering ved statsminister Jonas Gahr Støre og utenriksminister Espen Barth Eide.

Først og fremst vil vi uttrykke vår glede over at Norge – sammen med Spania og Irland – har besluttet å anerkjenne staten Palestina.

Handala setter kurs mot Gaza 1. mai

PRESSEMELDING: Ship to Gaza arrangerer avreisefest  på SALT, Langkaia i Oslo kl 13.30

Onsdag 1. mai kl. 18.30 legger den tidligere fiskebåten Handala ut fra Langkaia i Oslo på en lang ferd mot Gaza. 

Save Gaza: Et lasteskip med nødhjelp til Gaza seiler fra Libya

En skip lastet med humanitær hjelp for Gaza forlater den libyske havnen Misrata med 1600 tonn hjelp ombord. Det er International Campaign to Save Gaza, som støttes av Freedom Flotilla Coalition og Ship to Gaza, som står bak. 

Kampanjen Save Gaza får omtale i NRK

NRK Dagsrevyen 27.mars har en bra omtale av den internasjonale kampanjen Save Gaza som Freedom Flotilla Coalition (og Ship to Gaza Norway) samarbeider med. Ser man nøye etter - er vår logo synlig under banneret til FFC på passasjerbåten. 
https://fb.watch/r96XlnQCCv/

 

 

 

 

Palestinere i Gaza trenger hjelp, ikke avledningsmanøvre fra USA, hevder FFC

Den amerikansk-ledede "sjøkorridoren" til Gaza og det nåværende forslaget om en "midlertidig brygge" er kyniske avledningsmanøvre for USAs medvirkning i Israels pågående folkemord, veder Freedom Flotilla Coalition (FFC) i en offisiell uttallelse.

Foto: FFC

FFC kunngjør plan for sende forsyninger til Gaza

ISTANBUL: Freedom Flotilla Coalition (FFC) kunngjør nå sin plan om å seile igjen for å utfordre Israels ulovlige og dødelige beleiring av Gaza. I de kommende ukene vil en flåte legge ut til sjøs med tusenvis av tonn med akutt nødvendig humanitær hjelp som vil bli levert direkte til palestinerne i Gaza.

Den inernasjonale FN-domstolen
(Skjermdump fra ICJ)

Dommen øker pesset på Israel og USA om å åpne for humanitær hjelp

Den kjennelsen som Den internasjonale domstolen (ICJ) har avsagt i folkemordsaken som Sør-Afrika har reist mot Israel, gir viktige argumenter for Freedom Flotilla Coalition i arbeidet for å øke det politiske presset mot Israel og USA for å slippe inn humanitær hjelp til Gaza direkte gjennom Gaza havn.

Containership
(Illustrasjon: FFC)

Planlegger ikke-voldelige aksjoner mot blokaden

Som del av nettverket Freedom Flotilla Coalition (FFC) var Ship to Gaza Norway i slutten av november med på å lansere det nye samarbeidet International Campaign to Save Gaza (ISCG), der også organisasjoner i flere arabisk land er med.