Fortsett arbeidet! Uttalelse fra Ship to Gaza Norway

Uttalelse fra Ship to Gaza Norway:  Til den norske regjering ved statsminister Jonas Gahr Støre og utenriksminister Espen Barth Eide.

Først og fremst vil vi uttrykke vår glede over at Norge – sammen med Spania og Irland – har besluttet å anerkjenne staten Palestina.

Som en nasjon som forplikter seg til fred og rettferdighet, forventer vi at denne anerkjennelsen vil følges opp med handlinger som støtter palestinernes situasjon både i Gaza, i Øst-Jerusalem og på Vestbredden. Det er avgjørende at tiltak blir iverksatt for å bryte den langvarige og umenneskelige blokaden av Gaza, og at det arbeides for umiddelbar våpenhvile. 

Vi vil også understreke viktigheten av å fortsette arbeidet med å få Israel til å trekke tilbake de ulovlige bosetningene på Vestbredden. Disse bosetningene utgjør en alvorlig hindring for en rettferdig og varig løsning på konflikten, og det er nødvendig å fortsette presset for å oppnå en tilbaketrekning.

I tillegg til dette, oppfordrer vi regjeringen til å vedta et forbud mot import av varer fra de okkuperte settlerområdene. Dette vil være et tydelig signal om Norges forpliktelse til folkeretten og vil bidra til å motvirke ulovlig aktivitet og bosettinger i området.

Vi ser fram til en fortsatt konstruktiv dialog og samarbeid med norske myndigheter for å fremme fred, rettferdighet og respekt for internasjonal lov i regionen. 
For vår del vil vi fortsette arbeidet med å sette fokus på blokaden og den umulige situasjonen menneskene i Gaza befinner seg i. 

Ship to Gaza Norway er med i Freedom Flotilla Coalition (FFC), et verdensomspennende nettverk av organisasjoner som samarbeider for å utfordre den ødeleggende blokaden av Gaza, drive solidaritetsarbeid for Palestina, og arbeide for å få ulike lands regjeringer til å drive politisk press mot Israel for å slutte med okkupasjon og terror mot palestinerne.


Torstein Dahle, 
leder i Ship to Gaza Norway
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Uttalelsen er sendt regjeringen og enkelte avisredaksjoner.