Følg Handala på reisen til Gaza

Motta oppdateringer rett i epostkassen din.
(Vi deler ikke epostadressen med noen andre.)Fra havnebyen A Coruña  i Spania (La Coruna)

Fra havnebyen A Coruña i Spania (La Coruna)

Handala rapporterer:  – Vi forlot Santander akkompagnert av en liten båt fra lokalsamfunnet som fulgte oss til inngangen til åpent hav. Vi seilte rolig til nærheten av A Coruña, hvor vi ble informert om at kaiplassen i havnen hvor vi skulle legge til, hadde blitt kansellert.

I løpet av de neste timene måtte vår lokale støttegruppe i A Coruña finne en annen havn i siste liten, noe som er svært utfordrende i høysesongen i Nord-Galicia. Samtidig ble vi observert av den spanske marinen: uten kommunikasjon lot de oss seile i mer enn fem timer mens havneproblemet ble løst.

Vi møtte palestinere og medlemmer av lokalsamfunnet på gatene som støttet Handala. Noen mennesker på gatene smilte til oss, mens andre hilste oss med oppmuntrende meldinger.

Til tross for endringen av havnen, dro aktivister fra A Coruña for å motta Handala med tradisjonelle galisiske sekkepiper og palestinske flagg. Skuespilleren Quico Cadaval talte ved arrangementet.

Fordi havnen er privat, kunne ikke kampanjens tilhengere komme inn for å se Handala. Men en veldig spesiell mottakelse ble arrangert foran havnen, der Fellipe Lopes, FFC-representant, og Rana Hamida, en palestinsk kunstner og medlem av mannskapet ombord, takket alle for at de kom for å se båten vår Handala.

Presidenten for  parlamentet i Santiago de Compostela talte om sin og parlamentets støtte til den palestinske saken og mot folkemordet. (Han avslo å bli avbildet sammen med handala-deltakerne. politikere, spesielt fra høyresiden, er redde for å bli tilrettevist av sitt parti på grunn av zionistisk press.)

Ordføreren fra Oleiros, Ángel García Seoane, som representerer sin egen uavhengige gruppe i Diputación de A Coruña, har ledet kommunen Oleiros de siste 45 årene. Han er en revolusjonær venstreorientert på hjertet, som han erklærte til Handala-aktivister. Han har møtt revolusjonære ledere fra hele verden, inkludert Fidel Castro og Yasser Arafat. Han har vært en lidenskapelig støttespiller for Palestina i flere tiår.

 

Deltakerne i Handala ble mottatt i rådhuset av ordføreren i Santiago de Compostela, Goretti Sanmartín, og medlemmene av kommunestyret fra Bloque Galego og Sosialistpartiene. De uttrykte sin støtte til den palestinske saken og en slutt på folkemordet, samt til deres boikott av israelske selskaper og produkter.

 

La Coruna
“Det er på tide å investere vår energi i det som må styrkes – og det er vår menneskelighet. Dette folkemordet er mot menneskeheten, og denne gangen tar det form av palestinere,” sa Rana Ramida, en palestiner ombord på Handala.

Rana sang ‘‘Bella Ciao’’ på arabisk, og hele Handala-teamet og kommunekorporasjonen sang med, mens de vinket med det palestinske flagget over Plaza do Obradoiro og foran katedralen i Santiago de Compostela. Følelsen vi alle kjente, mens vi veivet med flagget, krysset grenser og brøt barrierer helt til Gaza.

Før hun begynte å synge sa hun: "Våre veier møtes ved en korsvei. Dette er når vi bruker vår viljestyrke og matcher våre intensjoner med handlingene våre i ulike former. I denne hendelsen løfter vi stemmene våre sammen og beveger kroppene våre for å smelte sammen til en harmoni for livet, farget av tårer, smerte, håp, kjærlighet og mest av alt enhet. Å dele palestinske sanger med folket fra Galicia er følelsesladet ettersom jeg setter min stemme i tjeneste og håper den vekker de sovende hjertene."

 

Aktivister fra Handala og representanter fra Rumbo a Gaza, medlemmer av Freedom Flotilla Coalition, ble mottatt av politikere som Iria Taiblo fra Bloco Nacionalista Galego, og Bieito Lobeira, medlem av National Council og aktivist som sluttet seg til Handala fra A Corruña til Lisboa, samt Anxela Gippini fra Coordinadora Galega de solidariedade con Palestina (foreningen for Palestina) som har organisert alle arrangementene i Galicia på Diputación de A Coruna, det provinsielle administrative organet.
La Coruna
Den galisiske foreningen for Palestina og Pallasos en Rebeldia (Klovner i Opprør) organiserte et kulturelt arrangement i Parque Nuñez i A Coruna med sirkus, poesi, musikk og ord til støtte for Palestina.

Lenker:

https://www.diariodesantiago.es/galicia/la-universidad-de-a-coruna-aprueba-un-manifiesto-contra-el-genocidio-que-esta-sufriendo-el-pueblo-palestino/

https://www.santiagodecompostela.gal/hoxe/nova.php?lg=gal&id_nova=23473

https://freedomflotilla.org/2024/07/01/a-coruna-welcomes-handala/