Følg Handala på reisen til Gaza

Motta oppdateringer rett i epostkassen din.
(Vi deler ikke epostadressen med noen andre.)Tøff overfart og varm velkomst i Santander

Tøff overfart og varm velkomst i Santander

Vi forlot La Rochelle på fredag ​​ kveld 21. juni  Været var rolig, selv om det ikke varte. Om natten ble ting ganske "rufsete", som kapteinen liker å kalle det, og ved middagstid var de fleste av oss igjen under dekk. Kaptein Aoife, Bob, og Youssef jobbet døgnet rundt for å navigere rundt stormene.

Vi tok en omvei ut i Atlanterhavet og nærmet oss Santander fra nordvest. Vi ankom under grå himmel igjen. Store folkemengder hilste oss idet vi seilte forbi sentrum, men vi måtte legge til kai i den industrielle havnen i utkanten rundt klokken 21:30.

Santander
Santander ønsket Handala velkommen i Puerto Chico med en demonstrasjon for å stoppe folkemordet i Palestina. Flere frivillige organisasjoner og befolkningen i Cantabria mobiliserte for Palestina og gikk i regnet fra havnen til bysentrum.

 

Sandra Barrilaro, koordinator for Rumbo a Gaza, en medlemsorganisasjon i  Freedom Flotilla, snakket om "Kvinnebåten til Gaza" som hun deltok  påi 2016, og relevansen av BDS-kampanjen og totalboikott av Israel.

 

Santander
Lokale gruppestøttespillere organiserte en rundebordsdiskusjon på Instituto Santa Clara i Santander, moderert av Najati, en palestinsk aktivist, med deltakelse fra Sandra Barrilaro, Pilar Barrado, en dommer fra Barcelona og Fellipe Lopes fra FFC.
Representanter fra Flotillaen ble mottatt på rådhuset i Cabezón de la Sal av representanter fra alle politiske partier i kommunestyret
Representanter for Handal ble mottatt på rådhuset i Santander av medlemmer fra tre politiske partier (PP, PSOE og Izquiera Unida)
Santander
Mens vi dro fra Santander, sluttet en seilbåt fra lokalsamfunnet seg til oss helt til vi kom ut på åpent hav