Følg Handala på reisen til Gaza

Motta oppdateringer rett i epostkassen din.
(Vi deler ikke epostadressen med noen andre.)

Uttalelse fra Ship to Gaza Sweden

Uttalelse fra Ship to Gaza Sweden

Vi er på vei til Gaza. Vårt stopp i Malmö er ett av de tretti stoppene på vår reise. Vi blir her til 10. mai før vi fortsetter til København, Europa og Gaza. Med Handala seiler vi for å vise at Palestina har folkets støtte, i Europa, i verden, og i hver havn møter vi en stadig økende solidaritet for Palestina.

Vi er studenter, pensjonister, vanlige mennesker fra flere land som står sammen i et felles mål: Å bryte den ulovlige blokaden av Gazastripen. Som kunstnere, musikere, forfattere og sjøfolk har vi gått om bord på Handala for å protestere fredelig, og vi lar oss ikke provosere.

Vi støtter Palestina og mener at etter så mange år med okkupasjon, kolonialisme, undertrykkelse og blokade er det viktigere enn noensinne å handle. Freedom Flotilla Coalition, som Ship to Gaza Sverige, Ship to Gaza Norge, Rumbo a Gaza España og Canadian Boat to Gaza er en del av, tar grep. Med denne fiskebåten, Handala, gjør vi et nytt forsøk på å bryte blokaden av Gaza. Våre handlinger er og har alltid vært fredelige.

I 17 år har vi kjempet for å bryte blokaden, og i år er det viktigere enn noen gang. Situasjonen i Gaza er katastrofal. Ingen kan unngå å se lidelsen til befolkningen i Gaza, som i så mange år, og siden oktober i fjor har vært utsatt for uhemmet bombing, beskytning og tvangsforflytning. Hele verden ser hvordan de palestinske barna blir drept.

Det som verden ser i Gaza er et folkemord, og vi mener det er vår plikt å handle. Vi ønsker at flere kunne forstå det palestinerne allerede har forstått: At Palestinas frihet er verdens frihet. USA, EU, Sverige og de andre vestlige regjeringene bærer skylden for den ydmykelsen, hatet og voldet palestinerne lever under hver dag. Deres medskyldighet i folkemordet kan ikke gå ubemerket hen. Våre ledere må holdes ansvarlige for sine handlinger.

Akkurat nå blir Rafah på Gazastripen bombet, og her i Malmö pågår Eurovision Song Contest der Israel har blitt ønsket velkommen til å delta. Vi kan ikke feire den etniske rensingen av palestinere i Gaza med en musikkfestival der Israel deltar. Det er en skam for European Broadcasting Union og Sverige at deres deltakelse ikke har kunnet stoppes.

Vi fordømmer Israels deltakelse i Eurovision Song Contest i Malmö.

Vi fordømmer Israel for folkemord, okkupasjon, blokade og bruken av sult som våpen.

Vi fordømmer Sveriges regjering for medskyldighet i folkemordet og okkupasjonen.

Våre krav er tydelige.

Vi krever en permanent våpenhvile i Gaza. Det palestinske folket har rett til å vende tilbake og bygge opp sitt land.

Vi krever at våre regjeringer handler for å stoppe Israels folkemord i Gaza.

Vi krever at den svenske regjeringen opprettholder folkeretten og at Israel holdes ansvarlig for sine forbrytelser.

Til slutt krever vi fri passasje for Handala til Gaza.