Følg Handala på reisen til Gaza

Motta oppdateringer rett i epostkassen din.
(Vi deler ikke epostadressen med noen andre.)

Ble møtt av støttedemo i Gøteborg

Ble møtt av støttedemo i Gøteborg

Handala ankom den 4. mai klokka 15.00 til kaien ved Operahuset i Göteborg og ble ønsket velkommen av en stor demonstrasjon som marsjerte gjennom byen.

Leder i STG Sverige ,Jeannette Escanilla, holdt en tale om Ship to Gazas historie, kampen for å oppheve blokaden og vårt løfte til Gazas befolkning. Hun takket Göteborg for deres engasjement for Palestina og fortsatte med å snakke om Handala og kampanjen for Gazas barn.

Slagverksorkesteret Kiriaka mottok et gavebrev for sin generøse donasjon til Ship to Gaza.

Den Gaza-fødte palestineren Mahmoud Al-Kurd snakket om å stenge ned Elbit og delte sin oppvekst med krig og beleiring. Han fortalte om kampen deres i Göteborg mot den israelske våpenindustrien og hvilken rolle den har i den pågående massakren i Gaza. Samir Jeresi fra Palestinsk rettferdighetssenter Göteborg snakket om den forferdelige situasjonen for Gazas befolkning i dag og deres vedvarende kamp for rettferdighet.

I en mer følelsesladet manifestasjon deltok en gruppe palestinske barn med ballonger i fargene til Palestinas flagg. De oversatte to personlige meldinger fra et annet barn, fanget i Gaza. De delte også sine egne historier og ønsket Gazas befolkning liv, lek, kjærlighet og rettferdighet.

Teatergruppen Moria opptrådte på kaien med forestillingen Voices from Gaza. En sterk fortelling om den forferdelige situasjonen i Gaza. Deretter kom Ship to Gaza-vennen og barnelegen Henry Ascher og snakket om situasjonen i Gaza og barna som aldri har ønsket seg noe annet enn å få leke fritt.

Avslutningen ble gjort av Helal, en palestinsk artist som bød på herlige rytmer og folkedans. I løpet av dagen var Solens Port kulturförening til stede og solgte kaffe og kaker til fordel for Ship to Gaza. I morgen 5.mai fortsetter arrangementene.

Les mer også på Ship to Gaza Sweden