Følg Handala på reisen til Gaza

Motta oppdateringer rett i epostkassen din.
(Vi deler ikke epostadressen med noen andre.)

Handala avreise Vippa
Foto: STGN

Handala tok av fra Oslo i strålende vær

Handala seilte fra SALT i Oslo i strålende vær! Den tidligere fiskebåten Handala la ut fra Langkaia i Oslo på sin solidariske ferd mot Gaza. Mange hundre møtte opp til arrangementet i forkant, og Langkaia var full av folk som fulgte avreisen. 

Første etappe går altså fra Oslo tll København. Handala er ventet til Gøteborg den 4. mai, Halmstad 6. mai, Helsingborg 7. mai, Malmø 8. mai og København den 10. mai. 

Etter planen kommer Handala til Gaza i løpet av første halvdel av august. Handala er en gave til fiskerne i Gaza som et bidrag til å bygge opp igjen fiskeflåten.

Sailing for the children of Gaza 

Mottoet for seilasen er Sailing for the children of Gaza. Det er også grunnen til at båten har ekspedisjonsnavnet Handala, som er den kjente 10-årige gutten som tegneren Naji al-Ali skapte, og som er blitt et mye brukt symbol på palestinernes kamp for frihet.

Handala seiler i flåten til Freedom Flotilla som er en koalisjon av ulike organisasjoner som jobber for å bryte blokaden av Gaza sjøveien. 

Opphev Blokaden

Ship to Gaza Norway vil sette søkelys på Israels altomfattende blokade og det pågående folkemordet vi er vitne til i dag.

Ship to Gaza Norway er også medarrangører i den store seilasen Break the Siege som er planlagt å reise fra Tyrkia, men som er utsatt etter omfattende press fra Israel.