Handala dekorert med blomster siste dag i Gøteborg

Det var Palestinagruppen i Gøteborg som hadde ansvar for den siste av de tre dagene Handala har gjestet byen, og det var en overveldende strøm av besøkende som ville ombord og hilse på og se på båten. Arrangørene hadde sendt ut melding til alle om å ta farvel med Handala med blomster, og båten er nå dekket med roser og ballonger ved avreise fra Göteborg. 

Tidligere på dagen kom en grafitti-kunstner som har tilført enda et flott maleri til båten. Palestinagruppen hadde også lagt opp til at barn kunne komme ombord og tegne og male hilsener til barn i Palestina. Messen var full av barn som ville male for Palestina, og ute på dekk satt smilende foreldre som uforbeholdent ga sin tillatelse til at bilder av barna som tegnet også kunne bli publisert.

De flotte tegningene pryder nå veggene i messen. Freedom Flotilla og Ship to Gaza skal gjøre et nytt forsøk på å nå Gaza neste sommer med Handala, men ingen regner med at den noensinne vil komme frem - den vil nok som tidligere båter bli stoppet og stjålet av Israelsk marine. Så tegningene tar vi bilder av, og håper at mange vil dele og sende til venner, kjente og familie på Gaza og på Vestbredden.

Ship to Gaza ønsker så inderlig at palestinerne skal vite at de ikke er glemt - at det er mange som kjemper for deres frihet. Ved avreise fra Gøteborg takker vi Ship to Gaza Sverige som har gjort en uvurderlig innsats for saken. 

Handala tøffer nå videre mot Oslo, som er siste stopp på denne sommerens reise.