Barnas Ship to Gaza-dag i Gøteborg

Barna sto i sentrum da Handala kom til Gøteborg. Palestinere møtte virkelig opp denne dagen, og barna underholdt med både sang og dans gjennom flere timer. Og tydelig stolte foreldre fotograferte i vei, og hadde ingenting imot at bilder av ungene ble publisert. Flere andre palestinske foreninger møtte også kvinnsterkt opp, som Palestinske Kvinners Forening.

Etterpå var det barna som igjen sto i fokus når ulike aktører talte til forsamlingen. Mest rystende var å få siste nytt om levekårene for barn i Gaza. Blokaden av Gaza må være det mest absurde menneskeskapte politiske tiltaket i historien. Eller kanskje det mest absurde er at Israel har kunnet sperre to millioner mennesker inne i 16 år, og bomber helt uskyldige barn når det passer dem - og verden løfter ikke en finger for å stoppe galskapen. 

Og derfor er Ship to Gaza viktigere enn noensinne. Kaptein Joel Overoos sa i sin tale at båtene vil gå til  blokaden er over. Den dagen en båt kan seile inn til land i Gaza, er det ikke behov for Ship to Gaza lenger - da vil Gaza være fritt.