En folkefest møtte norske Ship to Gaza i Halmstad!

En folkefest møtte norske Ship to Gaza i Halmstad!

Kaien var full av syngende og dansende glade mennesker da Handala seilte inn mot kai i Halmstad i går. Palestinsk musikk gjallet over kaien, og både svensker og palestinere danset den karikaristiske gledesdansen, mens palestinske flagg vaiet i hundretalls. 

Det var intet mindre enn et lite underverk at mottakelsen ble noe av, da hele arrangementet måtte utsettes i to hele dögn på grunn av storm i Danmark. Handala lå skibbrudden ved kai i Kongens By i flere dager og ventet på brukbar seilingsvind. Alle trodde at Halmstad ville väre en tom kai når båten skulle komme inn to dager etter skjema. Ship to Gaza Sverige med Jeannette Escanilla i spissen har jobbet livet av seg i lange tider for å skape den mest fantasktiske rammen rundt ankomsten som kunne tenkes. Som en ekstra topp på kransekaken hadde hun fått den superkjente artisten Mikael Wiehe til å holde konsert etter ankomsten. Det så jo også ut til å gå rett i vasken.

Men undrenes tid er ikke forbi - Jeannette kan fortelle at Mikael snudde på en femöring og ombooket konserten til to dager senere. Og mottakelsen var over enhver fortventning. Jeannette sa etterpå at det var så utrolig fint å oppleve at også palestinere mötte opp i store antall denne dagen - palestinere i Sverige har begynt å oppdage det store arbeidet som gjöres for deres sak. Gleden var tydelig, og palestinerne viste også sin takknemlighet overfor arrangörene, som har gjort en helt utrolig jobb.

Mikael Wiehe er en livslang aktivist, og stötter palestinernes sak helhjertet. Konserten grep hele forsamlingen - Mikael Wiehe kan uttrykke de viktige kamp-ordene i vakker og kraftfull poesi. Han har i dag sendt melding til Jeannette og takket for at han fikk väre med, og også sendt teksten til sin egen sang: Drotningen av Gaza.  
Handala seiler nå videre mot Göteborg, hvor det også er ventet en hjertelig mottakelse. 

Se bildene under.

 

 

 

Shiptogaza Halmstad

Shiptogaza Halmstad

Shiptogaza Halmstad

Shiptogaza Halmstad