Vi seiler!

Pressemelding 1. oktober

Havnemyndighetene i La Specia i nord-Italia bestemte seg til slutt for ikke å gi etter for presset fra Israel. For bare få minutter siden fikk Ship to Gaza og deres fartøy den endelige klargjøringen for å forlate havn. Heder til havnemyndighetene som klarte å vise integritet og sans for rettferdighet i en vanskelig situasjon.

 Støtte for STG i La SpeziaStøtte i La Spezia.

Vi har etter hvert begynt å kjenne igjen mønsteret fra fjorårets Freedom Flotilla II, da den greske regjeringen under press holdt alle Freedom Flotilla båtene igjen i greske havner.

Israelske myndigheter har allerede bekreftet at de legger press på de statene som har statsborgere ombord på Estelle, for å hindre dem i å nærme seg Gaza. Hvis det å nærme seg Gaza betyr å seile fra La Specia til Napoli i Italia, ville det vært et brudd på et av EUs grunnleggende prinsipper: bevegelsesfrihet.

Det ville vært uakseptabelt av EU å gi etter for slikt press og gå imot sine egne innbyggere og båter. Det er spesielt alvorlig når dette skjer mot en fredfull, humanitær aksjon som nyter stor folkelig og politisk støtte. Denne støtten er tydelig i det internasjonale oppropet vi har publisert som har blitt signert av tusenvis av mennesker fra hele verden de siste dagene.

Ship to Gaza og våre partnere i Freedom Flotilla koalisjonen oppfordrer alle til å følge S/V Estelles reise, og om nødvendig handle i deres respektive roller og områder: sympatisører, lokale aktivister, støtteorganisasjoner, fagforeninger, EU-parlamentarikere og nasjonale parlamentarikere.

Bruk alle ressursene dere har tilgjengelig til å vise motstand mot Israels forsøk på å utvide blokaden til å gjelde havner i nord-Italia. Still spørsmål til deres utenriksministere, og gjør det samme til EU gjennom EU-parlamentet. Utfør støtteaksjoner og krev at Estelle kan seile fritt!

Hev blokaden av Gaza!

 

Kontaktpersoner ombord:

Victoria Strand +46 727356564

Mikael Löfgren +46 707983643

(Denne pressemeldingen har blitt oversatt fra engelsk)