ShipToGaza Norway

Uttalelse fra Freedom Flotilla Coalition

8. desember 2014FFC-logo-490

Den humanitære situasjonen i Gaza har blitt ytterligere svekket, og Israel blir ikke holdt ansvarlig for de skadene landet forårsaket under sitt angrep på Gaza. Israel blir heller ikke holdt ansvarlig for å ha brutt den egyptisk fremforhandlede avtalen om å avslutte krigshandlingene. Havnen i Gaza er fremdeles stengt, og grensene er blokkerte. Palestinere i Gaza blir fortsatt nektet sin grunnleggende

rett til bevegelsesfrihet. De mangler grunnleggende forsyninger og materialer som behøves i dagliglivet, og ikke minst har de ingen mulighet til å bygge opp igjen etter Israels angrep i juli og august. Det internasjonale samfunnet oppfyller heller ikke de forpliktelser de har overfor Gaza etter overgrepet.

 

Under disse omstendighetene har Freedom Flotilla Coalition hatt et møte i Athen 6. og 7. desember for å følge opp og revidere planer for den kommende flåten, Freedom Flotilla III: Open Gaza port. I forlengelse av forrige møte i Istanbul i fjor, ble mange detaljer fastlagt for at Open Gaza Port (OGP) skal kunne seile i løpet av første halvdel av 2015, med en flåte på minst 3 skip. Dette er fordi det haster, at det er en bred interesse og støtte til prosjektet, og tidsplanen tar også hensyn til den ovennevnte alvorlige situasjonen i Gaza.

Flere detaljer om OGP vil bli publisert i løpet av de kommende ukene.

 

Freedom Flotilla Coalitions medlemmer:

Canadian Boat to Gaza

European Campaign to End the Siege on Gaza

Freedom Flotilla Italia

Gaza's Ark

IHH

International Committee for Breaking the Siege on Gaza (ICBSG)

Rumbo a Gaza

Ship to Gaza Greece

Ship to Gaza Norway

Ship to Gaza Sweden

 

Disse deltar også i prosjektet:

Palestine Solidarity Alliance - South Africa

Miles of Smiles

Life Line Gaza - Jordan

 

Vi vil bryte blokaden! Kjøp sjømil!

Bli medlem!

Donasjoner

Donasjonskonto:

1503.18.33598