SHIP TO GAZA NORWAY 

 Donasjoner:  VIPPS 509880 

 

...

 

Vi presenterer International Campaign to Save Gaza.

Under Freedom Flottilas møte i Istanbul 4.-5. november, som hadde god deltakelse fra organisasjoner og aksjoner i fem verdensdeler, ble det tatt initiativ som har vært avgjørende for etableringen av International Campaign to Save Gaza. Dette initiativet arbeider nå med å organisere skipstransport fra Middelhavshavner til Gaza av forsyninger som folk i Gaza desperat trenger.

23. november var det en stor pressekonferanse i Istanbul for å lansere den nye International Campaign to Save Gaza, med deltakende organisasjoner fra en rekke land, men med særlig tyngde fra arabiske land og fra eksilpalestinske organisasjoner.

MØTE TORSDAG 30. NOVEMBER kl. 19:00 på MELAhuset i Mariboes gate 8.

Hvordan skal vi styrke Ship to Gaza? 

Den uendelige rekken av grusomme meldinger fra Gaza gjør at vår oppmerksomhet i Ship to Gaza nå selvsagt først og fremst rettes mot behovet for hva vi kan bidra med på kort sikt. Hvordan skal vi styrke Ship to Gaza? 
Dette spørsmålet vil bli tatt opp på møtet torsdag 30. november. Les mer om møtet her …

 

Ny avslørende bok om Gazas barn

Ny avslørende bok om Gazas barn

Jan Petter Hammervold er ute med ny bok. Denne gangen skriver han om barna i Gaza, og du kan kjøpe boka av oss.

I august 2012 kom FN med en rapport som sa at i 2020 ville Gazastripen være ubeboelig om ikke omfattende grep ble tatt straks. Israel så sin sjanse til å bli kvitt et stort problem. De hadde nettopp avsluttet «Operation Cast Lead» (2008/2009) der 1.391 palestinere ble drept, derav 313 barn, og kvitterte omgående med en ny krig et par måneder etter at FN-rapporten forelå. Da, høsten 2012, fikk vi «Pillar of Defense» der Israel drepte 174 palestinere, bombet skoler og ødela mye infrastruktur. Dette var tydeligvis ikke ødeleggende nok og vi fikk en ny og enda mer omfattende krig, «Operation Protective Edge» i 2014. Den ødela det aller meste som var igjen av infrastruktur, og ifølge israelske offiserer hadde de «bombet Gaza tilbake til steinalderen.» Denne gangen ble 2.251 palestinere drept, derav 551 barn. Gjennom alle disse tre krigene hevder Israel at de bare forsvarer seg, men hva forsvarer de seg mot? Og hvorfor «forsvarer» de seg bare på Gazas grunn?

FN fikk rett i sin analyse fra 2012: Gaza er i dag ubeboelig ut ifra normale kriterier og krav til infrastruktur, mattilgang og boforhold. Likevel lever det nesten to millioner mennesker der, over halvparten barn. De aller fleste lever på nød-rasjoner fra FN, fiske og jordbruket sliter under umenneskelige forhold. Grunnen til at palestinerne fortsatt klamrer seg fast til denne smale, karrige landstripa, er at de ikke har andre muligheter. Israels brutale blokade stenger dem inne til et håpløst liv i forsakelse og nød. Dette er verdens største utendørs fengsel der   80 % lever under fattigdomsgrensen og halvparten av barna mellom 6 og 12 år har følelses- eller adferdsforstyrrelser. Boka gir en grundig innføring i hverdagen for Gazas barn, - og også voksne.

Du kan kjøpe signert utgave av boka her:

Vipps kr. 368,- (Pris kr. 280,- + porto kr. 88,-)  til 93026953, eller send til bankto. 2095.06.24338. Husk navn/adresse.