SHIP TO GAZA NORWAY 

 

 

...

Nina Dreyer Henjum fra Lillehammer er neste kunstner ut

Maleriet til Nina Dreyer Henjum vekker mange følelser i dag. Jenta som står der alene, rakrygget, ansiktsløs - med universet i ryggen. Tankene går til Gaza og til alle de som forlot Gaza de siste 3 dagene, alene og ansiktsløse i en hjerteløs verden. Barn som voksne.

Nina sier selv: Du skal ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv. Mine tanker går til de palestinske barna som lider under en brutal og langvarig undertrykkelse. Til de palestinske familier som i disse dager har blitt frarøvet sine barn. Til det palestinske folk som på nytt er forsøkt fratatt håp ved drap på den kommende generasjon. Mitt bilde L'Une, doneres som et håpets symbol til det palestinske folk.

Ninas kunst henger i mange private samlinger rundt omkring i verden. Hun har også vært invitert til flere kunstsymposium for fred. Bl.a i Egypt under utbruddet av den arabiske våren. Hun har mottatt internasjonale utmerkelser og deltatt på flere kuraterte og juryerte utstillinger. Av disse kan nevnes i Gaudis Casa Battlo, Barcelona. Grand Palais, Paris. Al Duomo, Firenze. Auditorium Rainer III, Monaco. I Seul og Gunsan, Sør Korea. Hennes kunst er vist på utstillinger i bl.a. Paris, London, Firenze, New York, Norge, Finland. Hun har vært invitert til Biennaler og utstillinger ifm Unesco. Dreyer Henjum konsentrerer seg om ekspresjonistiske malerier, litografier og skulpturer - i verkene utforsker hun ofte mennesket i relasjon til forskjellige kulturer og religioner. Fredsaspektet, indre og ytre dialog er noe hun har jobbet dypest med i kunsten og noe hun har blitt anerkjent for internasjonalt.

Nina har selv nevnt en situasjon som kom til å merke hennes fremtidige kunst. Fra en kunstutstilling for fred i Jaffa, 2010:'The director of the museum suffered from the loss of her family that couldnt visit her, they was kept in distance by the border soldiers. Her family lived in Gaza- My art pointed on this , what it made of anxiety and insecurity , the struggeling inside the human beings touched by this terror. There are many families seperated by the israelien border. I was questioned by israelian soldiers of my point of view. What I learned influenced my further art'.

Ikke bare har Nina donert dette vakre og tankevekkende kunstverket. Nina sitter i STG styret i Lillehammer og har vært en kjemperessurs og drivkraft for Ship to Gaza m.h.t kunstlotteriet, kontakt med kunstnere og selvfølgelig kunsten som er donert. Tusen takk for Nina og mest av alt takker vi deg for at du står sammen med oss i kampen for rettferdighet og i kampen for å løfte blokaden av Gaza.