ShipToGaza Norway

Lørdag 16. januar – En dag for Gaza

I Caféteatret på Grønland fra kl 14 og ut dagen

Gaza: 1,8 millioner, de fleste barn, innesperret - uten framtid?  Er de glemt? Hva kan vi gjøre?  Det er noen stikkord for seminar fra kl 14 til 18. Om kvelden fra kl 20 kulturkveld med Sagene Ring, saxofonisten Dror Feiler og Salongorkesteret

Alt skjer i Caféteatret, rett ved hjørnet av Grønlandsleiret og Borggata (Adressen er Hollendergata 8). 

Under seminaret får vi høre den svenske eksil-israeleren Dror Feiler, vår egen Liv Tørres, som nå er blitt direktør for Nobels Fredssenter. Videre: Fra norske Ship to Gaza kommer leder Torstein Dahle, og Gerd von der Lippe som skal fortelle om det neste prosjektet: En båt som utelukkende har kvinner om bord, skal utfordre blokaden av Gaza høsten 2016.

Fra kl 20 er det kulturkveld, med Gaza-legen Erik Fosse, som ikke bare er lege og professor, men også vokalist og gitarist i gruppa Sagene Ring. Sammen med gruppas bassist Per Martinsen stiller han opp for å spille og synge – og for å fortelle fra Gaza og fra Sagene. Kl 21 overtar Salongorkesteret, som har oppnådd stor popularitet med det de kaller blackgrass. Vi får også høre Dror Feiler, som er en meget dyktig saxofonist. 

Under begge arrangementene selges det grafikk fra en rekke kjente kunstnere, som har gitt egne arbeider til Ship to Gaza. Det dreier seg om Håkon Gullvåg, Jan Radlgruber, Frans Widerberg, Dag Hofseth, Sonja Krohn, Per Ulrik Fritzner, Siri Aurdahl, Oddbjørn Stølen og Morten Krohg. 

Dror Feiler har satt opp tre punkter for sitt innlegg på seminaret: Gaza og Palestina – den gordiske knuten i Midtøsten. Den vestlige verdens passivitet overfor okkupasjonen og den ulovlige blokaden av Gaza. Og ikke minst: Om forskjellen på Israelkritikk og antisemittisme. Dror Feiler er en drivkraft i organiseringen av jøder som nekter å godta undertrykking, okkupasjon og terror mot palestinerne. Og han er en drivkraft i svenske Ship to Gaza og den internasjonale Freedom Flotilla Coalition.

Liv Tørres har i årevis vært engasjert i Palestina-solidaritet, senest som generalsekretær i Norsk Folkehjelp. Nå er hun blitt direktør for Nobels Fredssenter, og hun har viktige synspunkter på utfordringene i Gaza, basert på omfattende erfaringer og engasjement.

Mer om programmet kan du hente ned i vedlegget nedenfor, eller lese her:

http://shiptogaza.no/flere-artikler/3-aktuelt/526-program-en-dag-for-gaza.html

 

Støtt arbeidet til Ship to Gaza

Klikk her for å kjøpe «Fiskerne i Gaza» av Jan P. Hammervold.


En bursdagsgave med mening. Støtt oss økonomisk ved å starte innsamlignsaksjon gjennom SPLEIS.
Klikk her for å starte en innsamlingsaksjon gjennom SPLEIS.

Bli medlem!

Donasjoner

Vipps: 509880 (trykk kjøp og betal)

Konto: 1503.18.33598