Følg Handala på reisen til Gaza

Motta oppdateringer rett i epostkassen din.
(Vi deler ikke epostadressen med noen andre.)FFC kunngjør plan for sende forsyninger til Gaza

FFC kunngjør plan for sende forsyninger til Gaza

ISTANBUL: Freedom Flotilla Coalition (FFC) kunngjør nå sin plan om å seile igjen for å utfordre Israels ulovlige og dødelige beleiring av Gaza. I de kommende ukene vil en flåte legge ut til sjøs med tusenvis av tonn med akutt nødvendig humanitær hjelp som vil bli levert direkte til palestinerne i Gaza.

Etter 17 år med en brutal blokade og 4 måneder med genocidalt angrep, inkludert å militarisere grunnleggende nødvendigheter, står palestinerne i Gaza overfor en uovertruffen og katastrofal humanitær krise. Den 26. januar 2024 beordret Den internasjonale domstolen (ICJ) midlertidige tiltak for å beskytte palestinerne i Gaza mot den mulige risikoen for folkemord. Blant seks sterkt ordlagte tiltak beordret ICJ Israel til å "treffe umiddelbare og effektive tiltak for å muliggjøre levering av akutt nødvendige grunnleggende tjenester og humanitær hjelp for å møte den vanskelige livssituasjonen som palestinerne i Gazastripen står overfor." Denne avgjørelsen fulgte FNs sikkerhetsrådsresolusjoner i november og desember 2023 som ba om øyeblikkelige tiltak for å umiddelbart tillate "sikker, uhindret og utvidet" humanitær tilgang til Gaza.

Israels åpenbare manglende overholdelse av disse ordrene, og andre regjeringers sviktende press på den okkuperende makten for å etterkomme dem, motiverer oss som sivilsamfunnsorganisasjoner til å handle.

"Det er vår plikt å sørge for at palestinerne i Gaza mottar humanitær hjelp", sier Ismail Moola fra Palestinas Solidaritetsallianse, Sør-Afrika. "Vi forventer at Sikkerhetsrådet vil håndheve ICJ-dommen, men på grunn av den alvorlige humanitære krisen i Gaza må vi handle umiddelbart."

Planene for vår Redd Gaza-kampanje pågår, og FFC ber den egyptiske regjeringen om å lette leveringen av livsviktig hjelp gjennom Rafah til Gaza. FFCs oppdrag "For barna i Gaza", ledet av vår båt Handala, vil igjen sette seil fra Nord-Europa til Gaza i mai 2024.

FFC samlet seg i Istanbul for å planlegge disse kampanjene med representanter fra følgende organisasjoner: Canadian Boat to Gaza (Canada), US Boat to Gaza (USA), Kia Ora Gaza (Aotearoa, New Zealand), Free Gaza Australia (Australia), Ship to Gaza (Norway), MyCARE (Malaysia), Ship to Gaza (Sweden), Palestine Solidarity Alliance (South Africa), IHH (Türkiye), Rumbo a Gaza (Spanish State), Mavi Marmara Association (Türkiye) og det internasjonale komiteen for å bryte beleiringen av Gaza.

"Der våre regjeringer svikter, seiler vi," sier Karen DeVito fra Canadian Boat to Gaza. "Vi legger kursen mot menneskehetens samvittighet, i solidaritet med det palestinske folket."

Vi oppfordrer sivilsamfunnsorganisasjoner fra hele verden som deler våre verdier og mål om å støtte og slutte seg til oss.