ShipToGaza Norway

Ann Wright på Litteraturhuset i Oslo lørdag 20. mai

Den kjente fredsaktivisten Ann Wright kommer til Oslo lørdag 20.mai og skal holde innledning om reisen med Kvinnebåten til Gaza.

Lørdag 20. mai kl 1400 møtes vi på Litteraturhuset i Oslo for å høre på den amerikanske fredsaktivisten Ann Wright, som var leder av kvinnebåten til Gaza – Women’s Boat to Gaza da den utfordret Israels folkerettsstridige blokade av Gaza i september-oktober 2016. 

 

Ann Wright var fram til 2003 oberst i U.S. Army og har lang erfaring som amerikansk diplomat. Hun trakk seg fra videre tjeneste da USA invaderte Irak i 2003. De senere årene har hun engasjert seg spesielt i solidaritet med de innesperrede to millioner palestinere i Gaza. I 2010 var hun med i samme konvoi som «Mavi Marmara», der ti aktivister ble drept av israelske soldater under marinens angrep på Freedom Flotilla 2010.

 På møtet vil også Ann Wright og Torstein Dahle fortelle om den nye aksjonen. Vi håper at flest mulig møter opp til arrangementet.

 

Solidarity with Gaza Fishers

Aksjonen lanseres i Stockholm 17. mai. Fiskerne angripes daglig av israelsk marine. Bare i perioden januar-mars i år ble de angrepet 92 ganger. Hensikten er først og fremst å terrorisere dem for å hindre at fiskerinæringen kan utvikles igjen i Gaza, og for å holde fiskerne langt innenfor de gassfeltene som er oppdaget utenfor Gaza og som Israel prøver å stjele fra palestinerne.  Mandag 15. mai ble en av fiskerne drept av israelsk marine under ett av deres utallige angrep.

 

Les mer om saken: http://www.middleeasteye.net/news/gaza-fisherman-dies-after-being-shot-israeli-navy-1513462499

 

Det er en stor skandale hvordan norske medier – med svært få unntak - systematisk tier om Israels terror mot fiskerne. Gazas fiskere vil bli tema på siste del av møtet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donasjoner

Vipps: 509880

Konto: 1503.18.33598 

Bli medlem!

Vi vil bryte blokaden! Kjøp sjømil!