ShipToGaza Norway

Møt kunstnerne som har gitt sitt bidrag til Ship to Gazas kunstlotteri

Vi i Ship to Gaza er stolte av kunne presentere kunstnerene som har gjort dette lotteriet mulig, og som støtter oss i ferden mot å bryte og heve blokaden av Gaza. Førstemann ut, er en av Norges nasjonalskatter. Håkon Bleken. Beskrevet som en av våre aller fremste samtidskunstnere.

Utenom kulltegninger og maleri har Bleken har gjort seg sterkt bemerket som illustratør til flere litterære verker: Ibsens Hedda Gabler, Dalen Portland av Kjartan Fløgstad, Haugtussa av Arne Garborg, Mysterier av Knut Hamsun og Babettes gjestebud av Karen Blixen.

Han har flere betydelige utsmykningsoppgaver bak seg, som i St. Olavs kirke og Olavshallen i Trondheim, i Oslo Konserthus og på Oslo Sentralstasjon. Han vant konkurransen om det offisielle signingsbildet av Kong Harald og Dronning Sonja, og bildet henger i dag i Stiftsgården i Trondheim. Bleken har portrettert flere kjente skikkelser, bl.a. Kong Olav og Wenche Foss. I 1999 ble han utnevnt til St. Olavs orden, ridder av 1. klasse, og høsten 2005 mottok han Anders Jahres Kulturpris.

Kilde: fineart.no

Støtt arbeidet til Ship to Gaza

Støtt arbeidet vårt ved å kjøpe gaver fra oss
Klikk her for å kjøpe en gave med mening.

 

En bursdagsgave med mening. Støtt oss økonomisk ved å starte innsamlignsaksjon gjennom SPLEIS.
Klikk her for å starte en innsamlingsaksjon gjennom SPLEIS.

Bli medlem!

Donasjoner

Vipps: 509880 (trykk kjøp og betal)

Konto: 1503.18.33598