ShipToGaza Norway

Reisen til Gaza: Rapport fra 30 vellykkede dager!

Etter å ha seilt ut fra Bergen 30. april, feiret den norske fiskebåten Kårstein 1. mai i Leirvik på Stord. Deretter var det Kristiansand, Oslo og Fredrikstad. Alle steder var det arrangementer der søkelyset ble rettet mot blokaden av Gaza og skjebnen til de innesperrede 2 millioner palestinere der. Denne aksjonen blir nå enda viktigere da demonstrasjonen i Gaza ikke skal avsluttes 01.juni, men fortsette framover.

Båten forente seg med svenske seilbåter i Göteborg 15. mai, og deretter gikk ferden via byer på den svenske vestkysten til København 20.-21. mai. Så har den norske fiskebåten sammen med tre svenske seilbåter gått videre til Kiel, gjennom Kielerkanalen til tyske Wilhelmshaven. 31. mai ankom den til Amsterdam.

Alle steder har det vært arrangementer og markeringer av solidaritet med Gaza. De mange israelske drapene på demonstrerende og protesterende mennesker i Gaza har opprørt folk, og oppslutningen om Freedom Flotillas besøk hare vært større enn ventet i de ulike havnebyene. Men ennå er vi bare i starten av den lange ferden som har Gaza som mål i slutten av juli.

Båten har tatt navnet Al Awda, som betyr Tilbakevendingen på arabisk. Det knytter an til The Great Return March som gikk hver fredag i Gaza fra 30. mars til 15. mai. Demonstrasjonene har i virkeligheten fortsatt som en pågående markering av kravet om at palestinerne i Gaza skal få reise fritt ut og inn av Gaza – til resten av Palestina, til dit deres familier hadde bodd i hundrevis av år før de ble fordrevet.

På ferden så langt har båten allerede hatt gjester fra mange land: Malaysia, USA, Canada, Israel, Spania, Danmark, Sverige og Norge – og selvsagt palestinere bosatt i ulike land. Sammen seiler vi for solidaritet med palestinerne under mottoet: Right to a Just Future for Palestine!

Støtt arbeidet til Ship to Gaza

Støtt arbeidet vårt ved å kjøpe gaver fra oss
Klikk her for å kjøpe en gave med mening.

 

En bursdagsgave med mening. Støtt oss økonomisk ved å starte innsamlignsaksjon gjennom SPLEIS.
Klikk her for å starte en innsamlingsaksjon gjennom SPLEIS.

Bli medlem!

Donasjoner

Vipps: 509880 (trykk kjøp og betal)

Konto: 1503.18.33598