Følg Handala på reisen til Gaza

Motta oppdateringer rett i epostkassen din.
(Vi deler ikke epostadressen med noen andre.)Planlegger ikke-voldelige aksjoner mot blokaden

Som del av nettverket Freedom Flotilla Coalition (FFC) var Ship to Gaza Norway i slutten av november med på å lansere det nye samarbeidet International Campaign to Save Gaza (ISCG), der også organisasjoner i flere arabisk land er med. 

Israel har trappet videre opp sin morderiske krig mot de innesperrede i Gaza, med amerikansk våpenstøtte og vestlig moralsk støtte og knebling av protestene. Det har gjort prosjektet vårt vanskeligere men desto viktigere. FFC sendte 24. januar ut denne pressemeldingen:

– Freedom Flotilla Coalition planlegger å sette i gang en rekke ikke-voldelige direkte aksjoner rettet mot å gi humanitær nødhjelp og få slutt på Israels ulovlige blokade av Gaza og okkupasjon av Palestina.

I mer enn 17 år har de ulike israelske regjeringene – støttet av vestlige regjeringer og Egypt – opprettholdt og håndhevet en ulovlig og umenneskelig blokade av Gaza.

I løpet av denne perioden har Israel ulovlig kontrollert forsyningen av alle produkter og tjenester til palestinere i Gaza, inkludert mat, medisiner, vann og elektrisitet, holdt palestinerne under overvåking og bestemt hvem som har lov til å komme inn, forlate og returnere til Gaza. Israel har effektivt gjort Gaza til verdens største konsentrasjonsleir.

I november 2023 samarbeidet Freedom Flotilla Coalition med en ny organisasjon, International Campaign to Save Gaza (ICSG), om å utvikle et ekstraordinært raskt svar på oppfordringene fra palestinere i Gaza. Sammen har vi kartlagt mulighetene for å finne båter som kan utfordre den ulovlige blokaden og frakte hjelp til Gaza. ICSG har utviklet samarbeid med organisasjoner i Algerie, Libanon, Libya og Tyrkia, og denne støtten fortsetter å vokse.

Nå, med ytterligere hjelp fra andre organisasjoner og enkeltpersoner, planlegger ICSG å seile i nær fremtid fra Misrata i Libya og Sidon i Libanon til Gaza med humanitær hjelp. Fra februar 2024 planlegger vi også en rekke ikke-voldelige direkte aksjoner for å direkte utfordre blokaden.

Det å nekte det palestinske folket å få dekket sine grunnleggende behov, og det å fortie deres gjentatte krav om frihet, førte direkte til hendelsene 7. oktober 2023, der palestinere brøt seg ut av den ulovlige Gaza-gettoen. Siden den gang har okkupantstaten Israel satt i gang en folkemordskrig, som har fordrevet nesten alle de 2,3 millioner palestinerne fra hjemmene sine, drept mer enn 30 000 mennesker og såret mer enn 60 000.

Den 22. desember 2023 vedtok FNs sikkerhetsråd resolusjon 2720 som krever at "alle parter i konflikten tar alle nødvendige skritt for å sikre sikkerheten og tryggheten til ... alt annet personell som er engasjert i humanitære hjelpeaktiviteter i samsvar med internasjonal humanitær lov, uten å hindre deres bevegelsesfrihet og tilgang, [og] understreker behovet for ikke å hindre denne innsatsen, og minner om at humanitært hjelpepersonell må respekteres og beskyttes ..."

Til tross for denne resolusjonen fra FNs sikkerhetsråd er Gaza fortsatt den eneste stengte havnen i Middelhavet, mens det lille som slipper inn landverts er en dråpe i havet, med tusenvis av lastebiler med humanitær hjelp som venter i al-Arish og Rafah på å få israelsk "tillatelse" til å komme inn i Gaza.

Med noen få viktige unntak fortsetter regjeringer og internasjonale organer å svikte det palestinske folket, og det er derfor opp til sivilsamfunnet å handle. Mens USA og dets allierte er aktivt medskyldige i folkemordet på palestinere i Gaza, fortsetter Freedom Flotilla Coalition, i samarbeid med ICSG, å seile for palestinernes frihet.

Bli med oss på den rette siden av historien og støtt Flotilla-båtene mens vi utfordrer blokaden og leverer hjelp til palestinerne i Gaza.