Følg Handala på reisen til Gaza

Motta oppdateringer rett i epostkassen din.
(Vi deler ikke epostadressen med noen andre.)

Hammervold med ny bok - Blokadebrytere

I Blokadebrytere trekker Jan P. Hammervold linjen videre fra sine tidligere bøker om blokaden av Gazastripen.

I tillegg til en komplett gjennomgang av alle forsøk på å bryte sjøblokaden, tar han for seg risikoen aktivistene utsetter seg for, både underveis og i etterkant. Han beskriver også hvilke følger blokaden har fått for innbyggerne i Gaza, og hvilke forhold de lever under. Sist, men ikke minst, retter han et kritisk søkelys mot nasjonale og internasjonale reaksjoner.

Boka består av tre deler. 

Del 1 omtaler alle forsøkene på å bryte blokaden av Gaza siden den ble innført i 2007 og fram til i dag, inkludert beretninger om israelsk brutalitet og tyvaktighet. Hammervold har tatt med alle de registrerte forsøkene på å bryte den ulovlige blokaden i disse ti–tolv årene fra det første forsøket med «SS Liberty» og «Free Gaza» i 2008 fram til det foreløpig siste med «Kårstein/Al Awda.» i 2018. Planlagt seilas i 2020 ble stoppet av pandemien.

Del 2 beskriver hva det koster å være blokadebryter.Båtmannskaper får anmerking på rulle-bladet sitt, mens andre har opplevd å få regelrett yrkesforbud i hjemlandet. Noen har også opplevd trusler, mens andre får personlige problemer i ettertid. Folk har mottatt trusseltelefoner, anonyme brev, fatwaer og falske pressemeldinger. Hensikten er tydeligvis å skremme de vekk fra engasjementet sitt.

Del 3 er et forsøk på å dokumentere hvorfor Hammervolds og andres innsats for Gaza er viktig og nødvendig, hvorfor ikke den norske statens innsats er tilstrekkelig, hvorfor vi trenger blokadebrytere. Hva sier folkeretten og havretten om blokaden og hvordan stiller norske myndigheter seg til det internasjonale lovverket? NRK svikter sitt samfunnsoppdrag og norske medier snur ryggen til. 

Du kan kjøpe signert bok direkte fra forfatter. VIPPS kr.390 + frakt kr.100 Til 93026953, eller send til bankkto. 2095.06.24338. Husk navn/adresse. Du kan også bestille via Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. og få faktura.Fraktfri forsendelse ved minst 10 bøker. Boka er på 440 sider.