Følg Handala på reisen til Gaza

Motta oppdateringer rett i epostkassen din.
(Vi deler ikke epostadressen med noen andre.)Koronapandemien rammer Gazas to millioner med katastrofal kraft

Koronapandemien rammer Gazas to millioner med katastrofal kraft

Koronapandemien rammer Gazas to millioner med katastrofal kraft. Norge har et særlig ansvar, og det er nødvendig å aksjonere raskt. Ship to Gaza har tidligere sendt brev til utenriksministeren for å løfte opp temaet. Vi har fortsatt ikke fått svar. Nå sender styret i Ship to Gaza et nytt brev til utenriksministeren.

Det foregår bokstavelig talt en kamp på liv og død i Gaza nå – en kamp som ikke er av militær karakter, men en kamp for at folk ikke skal dø av sykdom og sult. Det dreier seg om to millioner mennesker, halvparten av dem er barn under 18 år.

Som den israelske menneskerettsorganisasjonen Gisha skrev tirsdag 1. september:

«Årevis med blokade, påtvunget dem av Israel, har ført til at den helt grunnleggende, sivile infrastrukturen er brutt sammen. Blant annet gjelder det Gazas elektrisitetsnett. Blokaden har ført til en akutt økonomisk krise, som gir Gazastripen elendige forutsetninger for å håndtere et utbrudd av en pandemi.»

Nå lurer vi på hvilke initiativ vil utenriksministeren ta for å sette helsevesenet i Gaza bedre i stand til å møte de kolossale utfordringene de står overfor med denne pandemien? Og hva vil utenriksministeren gjøre for å løfte fram sanksjoner som et mulig tiltak mot Israels omfattende brudd på menneskerettighetene?

Norge har et særlig ansvar, med sin sentrale rolle i den katastrofale Osloprosessen.

Du kan lese hele brevet vedlagt denne artikkelen.