Følg Handala på reisen til Gaza

Motta oppdateringer rett i epostkassen din.
(Vi deler ikke epostadressen med noen andre.)Møt kunstnerne som har gitt sitt bidrag til Ship to Gazas kunstlotteri

Vi er utrolig stolte av å presentere nok et verk i Ship to Gazas kunstlotteri, donert av en kjempe innen norsk kunst; Per Fronth, billedkunstner, fotograf, filmregissør - og nobel fredspris kunstner.

Per har donert verket ' Rim of the Party / Blue Light / Bethlehem Watchtower '.

Kunstneren fremhever en av detaljene i verket; 'Øverst til venstre finner man et forstyrrende element, et vakttårn. Det står i Bethlehem, høyt hevet ved muren israelerne har satt opp like ved fødselskirken, for å kontrollere palestinernes bevegelser og egen sikkerhet. Jeg besøkte Palestina og Israel i Påsken 2017 sammen med familien min - for å gi våre barn andre perspektiver enn dem man får i Norge'.

Skulle du være så heldig å vinne Per Fronths 'Rim of the Party', vil du være i særdeles godt selskap. Hans arbeider henger blant annet i de faste samlinger ved japanske Museum of Modern Art; i det franske Biblioteque Nationale i Paris, norske Sørlandets kunstmuseum, såvel som i en rekke offentlige samlinger, eksempelvis Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Ekebergrestauranten, NATO og MGM Grand Las Vegas i USA. Dessuten for private samlinger som hos ekteparet Sting og Trudie Styler og den tidligere amerikanske visepresidenten Al Gore.

I 2009 ble Per Fronth utnevnt til Nobel-kunstner og således valgt til å framstille diplomet til Nobels fredspris som samme år ble tildelt til den amerikanske presidenten Barack Obama. Fronth er første fotografiske kunstner som har hatt denne oppgaven.

Vi sier tusen hjertelige takk til Per Fronth, for hans engasjement og for at han har valgt å støtte Ship to Gaza i vårt neste forsøk på å bryte den umennesklige blokaden av Gaza.

Vårt mål er å bryte blokaden, og på ferden rette det internasjonale søkelyset mot Palestina, formidle informasjon og ikke minst - å bringe håp! Et håp og en viten om å bli sett, hørt - Vi ser de bak murene i Gaza og i likhet med de, gir heller ikke vi opp kampen for frihet. Ingen er fri, før alle er fri!