SHIP TO GAZA NORWAY 

 Donasjoner:  VIPPS 509880 

 

...

 

Vi presenterer International Campaign to Save Gaza.

Under Freedom Flottilas møte i Istanbul 4.-5. november, som hadde god deltakelse fra organisasjoner og aksjoner i fem verdensdeler, ble det tatt initiativ som har vært avgjørende for etableringen av International Campaign to Save Gaza. Dette initiativet arbeider nå med å organisere skipstransport fra Middelhavshavner til Gaza av forsyninger som folk i Gaza desperat trenger.

23. november var det en stor pressekonferanse i Istanbul for å lansere den nye International Campaign to Save Gaza, med deltakende organisasjoner fra en rekke land, men med særlig tyngde fra arabiske land og fra eksilpalestinske organisasjoner.

MØTE TORSDAG 30. NOVEMBER kl. 19:00 på MELAhuset i Mariboes gate 8.

Hvordan skal vi styrke Ship to Gaza? 

Den uendelige rekken av grusomme meldinger fra Gaza gjør at vår oppmerksomhet i Ship to Gaza nå selvsagt først og fremst rettes mot behovet for hva vi kan bidra med på kort sikt. Hvordan skal vi styrke Ship to Gaza? 
Dette spørsmålet vil bli tatt opp på møtet torsdag 30. november. Les mer om møtet her …

 

Møte i Kristiansand om Gaza

29.november arrangerte Palestinakomiteen i Vest-Agder et møte i Kristiansand om Gaza

Maskinist Arne Birger Heli og aktivist Gerd von der Lippe fortalte først om den brutale kapringen av den norske båten Kårstein/Al Awda, som gikk mot Gaza i sommer. Mannskapet, inkludert Arne Birger ble slått kraftig. Tilhørerne fikk også noen glimt fra fengslet i Israel og hvordan kvinnene ble diskriminert med ei ulidelige varm celle, og bare en kort dagstur ute i luftegården, mens gutta hadde to, og en bra celle å sove i. Deretter fikk publikum høre siste nytt fra Gaza og om Den store marsjen hjem (The Great Return March). Der er det nå demonstrasjoner to ganger i uka. At norske UD ikke gadd å høre på hva som skjedde med de norske om bord, ble godt beskrevet, og også hvordan de til slutt fikk anledning til å legge fram saken for UD. De var bare ute etter å få den israelske versjonen, og bryr seg ikke om menneskerettigheter.


Avslutningsvis fikk Arne Birger og Gerd klart fram at det er palestinerne på Gaza som er heltene, ikke de norske som bare satt i fengsel 4-5 netter. FFC (Freedom Flotilla Coalition) planlegger en ny båt mot Gaza i 2020.