SHIP TO GAZA NORWAY 

 Donasjoner:  VIPPS 509880 

 

...

 

Vi presenterer International Campaign to Save Gaza.

Under Freedom Flottilas møte i Istanbul 4.-5. november, som hadde god deltakelse fra organisasjoner og aksjoner i fem verdensdeler, ble det tatt initiativ som har vært avgjørende for etableringen av International Campaign to Save Gaza. Dette initiativet arbeider nå med å organisere skipstransport fra Middelhavshavner til Gaza av forsyninger som folk i Gaza desperat trenger.

23. november var det en stor pressekonferanse i Istanbul for å lansere den nye International Campaign to Save Gaza, med deltakende organisasjoner fra en rekke land, men med særlig tyngde fra arabiske land og fra eksilpalestinske organisasjoner.

MØTE TORSDAG 30. NOVEMBER kl. 19:00 på MELAhuset i Mariboes gate 8.

Hvordan skal vi styrke Ship to Gaza? 

Den uendelige rekken av grusomme meldinger fra Gaza gjør at vår oppmerksomhet i Ship to Gaza nå selvsagt først og fremst rettes mot behovet for hva vi kan bidra med på kort sikt. Hvordan skal vi styrke Ship to Gaza? 
Dette spørsmålet vil bli tatt opp på møtet torsdag 30. november. Les mer om møtet her …

 

Frykter at Israel angriper igjen

Frykter at Israel angriper igjen

Det er fare for at Israel angriper konvoien med båter som er på vei til Gaza.

Da flere båter prøvde å bryte den israelske blokaden av Gaza i 2010, bordet israelske spesialstyrker konvoien bestående av seks sivile skip i internasjonalt farvann i Middelhavet. Den gang ble 9 aktivister drept av den israelske spesialstyrken. Nå gjør Freedom Flotilla koalisjonen et nytt forsøk på å bryte den ulovlige blokaden.

I et intervju med Bergensavisen sier Herman Reksten at han frykter at Israel vil angripe igjen. Reksten har blitt fengslet av den israelske styrken to ganger tidligere, først i 2012 og deretter i 2015. Nå reiser Reksten og flere andre til Gaza for å gjøre et nytt forsøk på å bryte blokaden.

I et intervju med Bergensavisa forteller Reksten om sine opplevelser fra tidligere turer. Du kan lese hele intervjuet her.

 

Bildet i dette innlegget er fra artikkelen som var publisert i Bergensavisen 26.april 2018.