SHIP TO GAZA NORWAY 

 Donasjoner:  VIPPS 509880 

 

...

 

Vi presenterer International Campaign to Save Gaza.

Under Freedom Flottilas møte i Istanbul 4.-5. november, som hadde god deltakelse fra organisasjoner og aksjoner i fem verdensdeler, ble det tatt initiativ som har vært avgjørende for etableringen av International Campaign to Save Gaza. Dette initiativet arbeider nå med å organisere skipstransport fra Middelhavshavner til Gaza av forsyninger som folk i Gaza desperat trenger.

23. november var det en stor pressekonferanse i Istanbul for å lansere den nye International Campaign to Save Gaza, med deltakende organisasjoner fra en rekke land, men med særlig tyngde fra arabiske land og fra eksilpalestinske organisasjoner.

MØTE TORSDAG 30. NOVEMBER kl. 19:00 på MELAhuset i Mariboes gate 8.

Hvordan skal vi styrke Ship to Gaza? 

Den uendelige rekken av grusomme meldinger fra Gaza gjør at vår oppmerksomhet i Ship to Gaza nå selvsagt først og fremst rettes mot behovet for hva vi kan bidra med på kort sikt. Hvordan skal vi styrke Ship to Gaza? 
Dette spørsmålet vil bli tatt opp på møtet torsdag 30. november. Les mer om møtet her …

 

Palestinerne har ikke gitt opp håpet om å vende tilbake til sine hjem

Palestinerne har ikke gitt opp håpet om å vende tilbake til sine hjem

Returmasjen i år fikk en blodig start. Men palestinerne har ikke gitt opp håpet om å vende tilbake til sine hjem fra 1948.

Rundt 20 000 palestinere deltok nylig i den såkalte «retur-marsjen» i Gaza, der de ville markere at palestinerne ble drevet bort fra landet sitt i 1948 og 1967. Marsjen ble også arrangert i Vestbredden, Jordan, Libanon og flere andre hovedstader.

Marsjen fikk en blodig start da en bonde ble drept av israelske soldater timer før marsjen startet. Fram til nå er det meldt om minst 17 drepte og 1400 såret som følge av reaksjonen fra israelske soldater. Selvom flere har krevd en uavhengig gransning av drapet på uskyldige og ubevæpnede demonstranter har Israel avvist all krav om en slik gransning. En kan lure på hvorfor Israel ikke ønsker en uavhengig gransnink hvis de ikke har noe å skjule. Videoer fra stedet viser at ubevæpnede palestinere som befant seg flere hundre meter unna grensen, ble skutt i ryggen mens de løp bort.

Selvom verden stort sett er tause om den elendigheten mange palestinere daglig utsettes for, og tross en okkupasjon som har vart i en mannsalder har ikke palestinerne gitt opp håpet om å vende tilbake til sitt hjem. Returmarsjen i å viser at palestinerne har vilje til å fortsette sin kamp for å vende tilbake til sitt hjem.

 

Les også Gerd Von Der Lippes innlegg om den store marsjen som var publisert i Dagsavisen 27.mars.