SHIP TO GAZA NORWAY 

 Donasjoner:  VIPPS 509880 

 

...

 

Vi presenterer International Campaign to Save Gaza.

Under Freedom Flottilas møte i Istanbul 4.-5. november, som hadde god deltakelse fra organisasjoner og aksjoner i fem verdensdeler, ble det tatt initiativ som har vært avgjørende for etableringen av International Campaign to Save Gaza. Dette initiativet arbeider nå med å organisere skipstransport fra Middelhavshavner til Gaza av forsyninger som folk i Gaza desperat trenger.

23. november var det en stor pressekonferanse i Istanbul for å lansere den nye International Campaign to Save Gaza, med deltakende organisasjoner fra en rekke land, men med særlig tyngde fra arabiske land og fra eksilpalestinske organisasjoner.

MØTE TORSDAG 30. NOVEMBER kl. 19:00 på MELAhuset i Mariboes gate 8.

Hvordan skal vi styrke Ship to Gaza? 

Den uendelige rekken av grusomme meldinger fra Gaza gjør at vår oppmerksomhet i Ship to Gaza nå selvsagt først og fremst rettes mot behovet for hva vi kan bidra med på kort sikt. Hvordan skal vi styrke Ship to Gaza? 
Dette spørsmålet vil bli tatt opp på møtet torsdag 30. november. Les mer om møtet her …

 

Ship on Mjøsa

Ship on Mjøsa

Ship to Gaza og Palestinakomiteen hadde gått sammen for å gjennomføre aksjonen "Ship on Mjøsa" på lørdag. Det viste seg å bli et vellykket arrangement som har fått god pressedekning i Oppland og Hedmark.

Denne helgen hadde Ship to Gaza og Palestinakomiteen gjennomført en aksjon for å øke oppmerksomheten rundt situasjonen i Gaza. Arrangementet bestod av både appeller, musikk, smaking av palestinsk mat og politisk debatt med stortingskandidatene. Blant appellantene var biskop Solveig Fiske, Bjørn Iddberg (ordfører i Gjøvik) og Isam Abu Zalaf som er den fungerende palestinske ambassadøren i Norge. I tillegg holdt leder av Ship to Gaza, Torstein Dahle innledning om temaet på Gjøvik og Gerd von der Lippe på Hamar.

 

Arrangementet ble gjennomført i Hamar og Gjøvik og har fått god mediedekning i regionene, blant annet i Oppland Arbeiderblad, Hamar Arbeiderblad og NRK.