Følg Handala på reisen til Gaza

Motta oppdateringer rett i epostkassen din.
(Vi deler ikke epostadressen med noen andre.)

Freedom Flotilla III retter kurs mot Gaza: #NextPortGaza

I dag, 27.juni, har fire båter fra Freedom Flotilla III kurs mot Gaza fra forskjellige europeiske havner. Gjennom ikke-voldelig motstand skal disse båtene utfordre den ulovlige blokaden av Gazastripen, som nå er i sitt 9. år, gjennom å seile fra internasjonalt farvann direkte mot palestinsk kyst.

Frihetsflåten regnes å være fremme i Gaza om noen få dager. Blant deltagerne om bord er femti menneskerettighetsaktivister, journalister, kunstnere og politikere fra 17 ulike land. Dette er den tredje Freedom Flotilla som i tillegg til ni selvstendige båter som har gjort forsøk på å seile til Gaza. I begynnelsen av 2008, lyktes flere av disse båtene i å komme frem til Gaza Citys havn og returnerte til Europa etter å ha fullført sitt oppdrag: å overlevere forsyninger og solidaritet til folket i Gaza.

Den ombyggede fisketråleren, Marianne av Gøteborg, dro fra Sverige i mai for å forene seg med resten av frihetsflåten og har hatt flere stopp på veien i sin reise rundt Europa. Marianne frakter med seg solcellepaneler som skal kunne bidra til å lindre de alvorlige problemene med strømforsyning i Gaza i tillegg til medisinsk utstyr. Tre andre seilfartøyer (Rachel, Vittorio og Juliano II) slår følge med Marianne for å forsøke å bryte blokaden av Gaza, i solidaritet med 1.8 millioner palestinere i Gaza. Med forskjellige strategier og forskjellige reiseplaner, kommer vi til å fortsette å seile helt frem til blokaden heves og Gaza havn er åpen.

Tidligere president i Tunisia, Dr. Moncef Marzouki

Knesset-medlem, Dr. Basel Ghattas, er om bord i konvoien, i tillegg til Dr. Moncef Marzouki, den første presidenten i Tunisia etter de folkelige demokratiopprørene i 2011. Parlamentsmedlemmer fra Spania, Jordan, Hellas og Algerie er også om bord sammen med Europaparlamentsmedlemmer. Ti av delegatene og mannskapet på båtene har tidligere deltatt i Freedom Flotilla. Om bord er det også flere medierepresentanten fra Al Jazeera, Euronews, Maori TV (Ny Zealand), Al-Quds TV, Channel 2 TV (Israel) og Russia Today TV, i tillegg til flere frilansjournalister.

Knesset-medlem, Dr. Basel Ghattas

Over hundre europeiske parlamentarikere har skrevet under på et brev til EUs utenriksminister, Federica Mogherini, til støtte for Freedom Flotilla og krever at blokaden av Gaza avbrytes. Det er på tide å si ifra: nok er nok, og det internasjonale samfunnet står sammen i solidaritet med palestinerne i Gaza. 

En full liste med FF3 delegater vil snart være tilgjengelig HER.