Følg Handala på reisen til Gaza

Motta oppdateringer rett i epostkassen din.
(Vi deler ikke epostadressen med noen andre.)

Åpent brev til Netanyahu

Knesset-medlem, Dr. Basel Ghattas, er én av delegatene som deltar i Freedom Flotilla III. I et åpent brev til Israels statsminister, Benjamin Netanyahu, skriver han følgende:
Oppfordrer Netanyahu: Knesset-medlem, Dr. Basel Ghattas, oppfordrer Israel i et åpent brev til Netanyahu om å la Freedom Flotilla III nå frem til Gaza. Foto: Orling - CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

 

Fredsflotiljen til Gaza reiser fra Athen om kort tid. Denne flotiljen kommer jeg til å delta i sammen med flere andre, inkludert parlamentsmedlemmer og offentlige personer fra hele verden. Flotiljen er av fredelig art og har som mål å heve blokaden på ikke-voldelig vis ved å vende internasjonal oppmerksomhet mot de 1,8 millioner palestinere som lever i grusomme, fengsel-liknende forhold på Gaza. Disse forholdene er resultat av Israels militære beleiring av både hav og land - og ikke minst blokadens kollektive straff og brutale overtredeles av internasjonal humanitær rett. 

Denne tredje fredsflotiljen frakter med seg humanitær bistand til menneskene på Gaza og kjemper for å heve blokaden. Det er ingen grunn til å hindre oss i å nå frem til Gaza med den bistanden vi bærer med oss. Jeg anmoder deg å kreve at israelske sikkerhetsstyrker holder seg unna og å tillate flotiljen å nå frem til sin destinasjon. 

Noen som helst overtakelse for å hindre dette vil kun føre til at Israel involverer seg i enda en vanskelig internasjonal skandale som du og din regjering vil være ansvarlig for.

MK Dr. Basel Ghattas