ShipToGaza Norway

"Kvinnebåten til Gaza" presentert i Europaparlamentet

Kvinnebåten til Gaza (en kampanje av Freedom Flotilla koalisjonen) har gjennomført sine møter de siste ukene for å diskutere videre planer for å sette kursen mot Gaza i midten av september med alle kvinnelige delegater og mannskap.

 

Bekreftede delegater som vil være på båten inkluderer; Nobelprisvinner (1976) og fredsaktivist fra Nord-Irland, Mairead Maguire og Green Party New Zealands stortingsrepresentant Marama Davidson. Ytterligere delegater vil bli annonsert i de kommende ukene.

En av de viktigste målene for oppdraget er å fremheve de ødeleggende effektene av den brutale blokaden for det palestinske folket som bor i Gaza. Vi vil understreke spesielt kampen for kvinner, og deres mange roller i motstanden. Kvinner i Gaza er aktivt involvert i utvikling av lokalsamfunn og nasjonsbygging. Det er viktig å få sin stemme hørt, enda mer i perioder med ekstrem urettferdighet.

Vi ønsker også å erkjenne årsdagen for massakren på Mavi Marmara i 2010, da 10 ikke-voldelige aktivister ble drept av den israelske marinen, en ulovlig handling i internasjonalt farvann som fortsetter å gå ustraffet. Men dette brutale angrepet er ingenting i forhold til den daglige volden Gazas befolkning blir utsatt for mens verden forblir taus.

En FN-rapport slår fast at Gaza vil være ubeboelig innen 2020. Boliger, skoler og sykehus er ødelagt. 97% av det tilgjengelige vannet i Gaza er ikke mulig å drikke og strøm har man kun noen få timer om dagen. Vårt prosjekt, støttet av mange kvinnegrupper i Gaza og det sivile samfunn rundt om i verden, søker å bringe et budskap om solidaritet og håp.

Freedom Flotilla koalisjonen har bedt om støtte fra medlemmer av Europaparlamentet for kvinnebåten til Gaza og vil søke om forsikringer fra alle regjeringer om beskyttelse av vårt fredelige oppdrag i solidaritet med den beleirede palestinske befolkningen i Gaza.

Støtt arbeidet til Ship to Gaza

Klikk her for å kjøpe «Gazas barn» av Jan P. Hammervold.


En bursdagsgave med mening. Støtt oss økonomisk ved å starte innsamlignsaksjon gjennom SPLEIS.
Klikk her for å starte en innsamlingsaksjon gjennom SPLEIS.

Bli medlem!

Donasjoner

Vipps: 509880 (trykk kjøp og betal)

Konto: 1503.18.33598