ShipToGaza Norway

PRESSEMELDING

Ship to Gaza utfordrer Israels blokade med norsk-svensk fiskebåt

Søndag 10. mai går Ship to Gazas fiskebåt «Marianne» ut fra Gøteborg havn med kurs for Gaza. Den skal anløpe en rekke europeiske havner, der det vil bli arrangementer som setter søkelyset på Israels kvelende blokade av Gaza. Når den når fram til østre Middelhavet, skal den møte båter fra en rekke andre land for å danne Freedom Flotilla III. Denne skal så gjennomføre en fredelig ikkevoldsaksjon for å bryte den ulovlige og umenneskelige blokaden av 1,8 millioner innesperrede mennesker på Gazastripen.

Båten er et felles prosjekt for Ship to Gaza i Sverige og Norge, og norske og svenske sjøfolk bemanner båten. Underveis vil en rekke mennesker vise sitt engasjement ved å følge båten på deler av turen.

Freedom Flotilla Coalition samler aktivister fra alle kontinenter. Den ledes av jøder, muslimer, kristne, ateister og mennesker med andre livssyn. Vi slutter opp om Desmond Tutus oppfordring: «Min bønn til Israels folk er: Frigjør dere selv ved å frigjøre Palestina!».

Et viktig mål med ekspedisjonen er å sette søkelyset på Israels mer enn hundre brudd på våpenhvileavtalen med angrep på fredelige fiskere i Gaza. Norske og internasjonale medier fortier at fiskerne blir beskutt, såret og av og til drept, og får sine båter konfiskert eller senket. Erfaringen tilsier at Freedom Flotillas ekspedisjoner betyr mye for å bryte fortielsen av overgrepene mot Gazas folk.

 

For mer informasjon, kontakt

 

Torstein Dahle

Leder Ship to Gaza Norway

915 84 383

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Støtt arbeidet til Ship to Gaza

Klikk her for å kjøpe «Fiskerne i Gaza» av Jan P. Hammervold.


En bursdagsgave med mening. Støtt oss økonomisk ved å starte innsamlignsaksjon gjennom SPLEIS.
Klikk her for å starte en innsamlingsaksjon gjennom SPLEIS.

Bli medlem!

Donasjoner

Vipps: 509880 (trykk kjøp og betal)

Konto: 1503.18.33598